Matkailu ja vapaa-aika

 

Simon matkailu painottuu kesäaikaan. Kalastusmatkailijat ovat tärkein kohderyhmä. Kunnassa on useita kalastusmatkailuyrittäjiä, jotka palvelevat matkailijoita. Simojoen maisemista matkailija löytää itselleen monenlaisia elämyksiä. Paitsi lohille, joki sopii erinomaisesti myös melontaan. Sopivan kokoinen virta ja vaihtelevat, mutta ei liian kuohuvat kosket luovat retkimelonnalle oivalliset mahdollisuudet.

Simojoen rantoja verhoava peräpohjalainen maalaismaisema tuo oman arvokkaan lisänsä matkailijan arkeen. Vuosisatoja vanhat hirsirakennukset seisovat uljasryhtisinä vapaana soljuvan lohijoen rantaniityillä. Simonkylän museotien varrella voit kokea vanhaa perinnettä mm. sepän pajalla.

Olet lämpimästi tervetullut Simojoen maisemiin kalastamaan, retkeilemään, patikoimaan, melomaan, lintuja bongaamaan ja muuten vain viihtymään.

Simojoki.com -sivuilta pääset Simojokea, kalastusta ja muita oheispalveluja koskevan tiedon lähteille.

Simojoen karttapalvelusta löytyy kohteita ja palveluita Simojoen varrelta, Ranuan ja Simon kunnan alueella. Palvelu on erikoistunut retkeily, kalastus- ja melontakohteisiin.

 

 

 

Martimoaavan soidensuojelualue antaa mieltä ja silmää kiehtovan kuvan eteläisen Lapin monipuolisesta luonnosta. Pikaisen tutustumisen voit esimerkiksi tehdä lasten luontopolkua pitkin. Lintutornit helpottavat arkojen erämaiden asukkien elämän seurantaa.

Lisätietoja Simon matkailupalveluista saat kunnanvirastolta Ratatie 6 puh. (016) 269 111.

 

Simon Maankohoumapuisto

 

Uusi kunnan esite avautuu tästä.

 

Tutustu myös Meri-Lapin Matkailun sivuihin


Powered by WebUpdate