Eläinlääkintähuolto

 

Meri-Lapin ympäristöpalvelut vastaavat tuotantoeläinten, hevosten ja lemmikkielänten eläinlääkäripäivystyksestä ja perusterveydenhuollosta Tornio ja Kemin kaupunkien sekä Keminmaan, Simon ja Tervolan kuntien alueella. Eläinlääkärin vastaanottotilat ovat Simon Asemakylällä osoitteessa Ratatie 6 (Kunnanviraston siipirakennus).

Eläinlääkärit:

Simon kunnaneläinlääkäri ELL Satu Tavia

Kemin kaupungineläinlääkäri i

Avustaja: Pia Vääräkangas

 

Eläinlääkärien yhteinen puhelinnumero 050 388 1824 ja yhteinen sähköposti, josta tavoitat myös mahdolliset sijaiset: simonelainlaakarit@tornio.fi. Kiireelliset asiat ja ajanvaraus tiedustelut vain puhelimitse.

 

Puhelinaika ajanvarauksille yms. kiireettömille asioille arkisin kello 8.00 - 9.00.

Muuna aikana potilastyöstä johtuen emme välttämättä aina ehdi vastaamaan. Kuuntele vastaajan ohjeet ja kiireellisissä tapauksissa jätä viesti ja yhteystietosi vastaajaan. ?lä jätä viestiä, jos vastaajan ohjeissa ei neuvota tekemään niin.

 

Keskitetty päivystyspuhelinnumero on 0600-19030, josta puhelu ohjautuu päivystävän eläinlääkärin puhelimeen soitonsiirron kautta. HUOM! Tekstiviestit eivät siirry.

 

Eläinten hautaamisilmoitus

 

Eläinlääkärin toimipiste

 

Meri-Lapin ympäristöpalvelut

 


Päivystysalueen muiden eläinlääkäreiden yhteystietoja:

 

 

Tornio
Kirsten Köpke puh. 0400 363 901

Salla Perkkiö puh 0400-393 391

Tervola, Keminmaa

Sanna-Maaria Manninen puh. 0400-363 691

Paula Kurth puh. 040-195 9067

 

 

 

Löytöeläimet

 

Kunnan tulee eläinsuojelulain mukaan huolehtia alueellaan irrallaan tavattujen ja talteen otettujen koirien ja kissojen sekä muiden vastaavien pienikokoisten seura- ja harrastuseläinten tilapäisen hoidon järjestämisestä.

Simon kunta on tehnyt löytökoirien ja kissojen sekä muiden pieneläinten talteenotosta ja säilytyksestä sopimuksen. Toiminnasta vastaa Kuivaniemen Koirahoitola Kari Meriläinen.

Koirahoitolan osoite on Kuusistontie 15  95100 Kuivaniemi ja puhelinnumero 040 720 0506.


Löytöeläimiä säilytetään vähintään 15 vrk:n ajan, mikäli omistaja ei ole eläintään sitä ennen noutanut. Omistaja voi noutaa eläimensä hoitolasta maksettuaan talteenotosta ja säilytyksestä aiheutuneet kustannukset. Mikäli eläimiä ei noudeta, pyritään niille löytämään sijaiskoti.

 

Eläinsuojelu

Eläinsuojeluasioissa ottakaa yhteyttä ko. kunnan kunnaneläinlääkäriin. Virka-ajan ulkopuolella kiireellisissä tapauksissa voitte ottaa yhteyttä päivystävään eläinlääkäriin tai poliisiin.

 

 

 

 


Powered by WebUpdate